Kamadohouse- vi handplockar våra kvalitets märken. Våra varumärken är noga utvalda och karakteriseras av fantastisk kvalitet och design. Kamado Joe, Big Green Egg, OFYR, Primo, Lodge mfl. Allt för att du skall kunna ta din BBQ till en ny nivå!

Kamado Joe

Den röda grillen, Kamado Joe är en helt igenom keramisk kolgrill utrustad med en grundstomme av tillbehör. Här ingår till exempel ett praktiskt Devide and Concoursystem där du kan flytta de delbara grillgallrerna i höjdled, allt för att anpassa värmen till råvarorna på gallret. I grillen ingår det även en delbar deflektorplatta som du placerar över kolbädden i grillen för att variera värmen till direkt eller indirekt grillning. Detta gör att du med lätthet kan grilla på ena halvan och värmehålla på den andra. I grundutförandet ingår det även en askskrapa och en tång.

Självklart finns det ytterligare tillbehör att välja på allt efter vilka behov och önskemål du har! Välj om du vill röka, baka eller grilla. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller speciella önskemål, vi hjälper gärna till!

Big Green Egg

Big Green Egg är den gröna kamadogrillen som utvecklades av NASA på 70-talet med tanke på att man ville ha det bästa lermaterialet i godset. Grillen skulle vara riktigt hållbar och effektiv att laga mat på. Big Green Egg är en kamadogrill med gamla traditioner från Kina och kamadomatlagning. (kamado=ugn). Både materialet och formen spelar stor roll. De tjocka väggarna gör att den håller jämn värme under lång tid vilket gör att den är fantastiskt bra att använda vid BBQ och "Low and slow" matlagning.

Kamadogrillen är väldigt energieffektiv, vilket innebär att man kan grilla väldigt länge med en liten mängd kol. Det är inga problem att grilla 8-10 timmar utan att fylla på kol. Men tänk på att använda bra kol, dvs kvalitetskol med rent trä och att det har stora bitar. När man grillar är det att föredra ett kol som inte avger så mycket doft och smak, det är ju från rökträet, chunksen, som röksmaken skall komma och den vill man kunna variera utifrån vilken rätt det gäller och tycke och smak.

En annan sak som också är jättebra med kamadogrillen är att man kan reglera temperaturer på ett smidigt sätt och hålla låg och konstant temperatur under lång tid. Detta är mycket svårare i en tunnare klotgrill eftersom värmen inte isoleras lika bra där.

Big Green Egg är mycket flexibel, tillsammans bygger vi din grill efter dina behov. Man kan alltid komplettera grillen med fler tillbehör när dina behov växer.

Primo

Primo är en designad kamadogrill med den unika ovala formen som lämpar sig alldeles utmärkt för att tillaga olika slags råvaror samtidigt då du behöver olika värmekällor. Alternera mellan de olika delarna på grillen genom att använda deflektorplattorna så att du kan få direkt eller indirekt grillning, få plats med två pizzor samtidigt eller grilla en rejäl bit kött på grillen.. Variationsmöjligheterna är oändliga!

Primo är en helt igenom keramisk kolgrill utrustad i detta fallet med en grundstomme av tillbehör. I All-in-One-paketet ingår det sidobord, benställning, askskrapa och en gallerlyftare.

Självklart kan du bara köpa grillen separat om du vill bygga in den i ditt utekök. Det finns även ytterligare tillbehör att välja till allt efter vilka behov och önskemål du har!

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller speciella önskemål, vi hjälper gärna till!

OFYR
The art of outdoor cooking

OFYR är ett vedeldat grill och stekbord som ger dig ett helt nytt sätt att laga mat utomhus.

Tack vare den breda grillytan gör det att du lätt kan laga mat till många samtidigt. Den är helt perfekt för tillagning av kött, grönsaker, skaldjur mm. OFYR öppnar upp för helt nya möjligheter av matlagning och umgänge utomhus. OFYR Classic är ett vackert konstverk, även när den inte används.

Med en OFYR på uteplatsen får du ett smycke i trädgården!

OFYR är tillverkad av cortenstål och har en diameter på 100cm och väger 122kg.

LODGE™ Cast Iron

LODGE™ är ett genuint amerikanskt märke som funnits sedan sedan 1896. Detta är järn i världsklass! Dessa produkter borgar för väldigt god kvalité och om man frågar en amerikan vilket gjutjärnsmärke han skulle välja på sina grytor är svaret troligen Lodge. Lodge gjutjärnsgrytor finns i olika storlekar och modeller. Välj mellan stora dutch ovengrytor till lite mindre serveringsgrytor. Alla produkter som vi har tagit in passar utmärkt att använda när du grillar med din Kamadogrill. Kombinera din matlagning med en puttrande sås i en gryta på gallret samtidigt som du steker en bit kött vid sidan om.

Här är ett smakprov av de modeller som finns i butiken just nu. De kommer att läggas upp i webshop efterhand. Tveka inte att höra av dig om du har önskemål eller frågor kring Lodgeprodukterna.

Kamadohouse High temperature grill gloves

Grillhandskar av högsta kvalitet som tål tuffa temperaturer!

I kamadogrillen kan du lätt komma upp höga temperaturer och detta kräver att du har bra och smidiga kvalitetshandskar. Handsken är gjord av ett ytterlager av aramid, samma material som används i bland annat skyddsdräkter för rökdykare och i motorcykelkläder. Insidan är av bomull.

• Tål 350ºC
• Extra långa muddar som skyddar underarmarna
• Latex för bra grepp på bägge sidor av handsken, vändbara
• Praktisk ögla för upphängning
• 100% Aramid utsida
• 100% Bomull insida
• Tvättbara i 30 grader
• KamadoHouse design
• Storlek L